mandag 7. mars 2011

Tur til Isle of Arran med the International Society


Lochranza, Isle of Arran

Lørdag 5. mars var det igjen oppmøte foran Main Gate – denne gang for tur til Isle of Arran. Denne øyen ligger ikke så langt unna Glasgow. Etter en times kjøretur var vi ved fergen. Etter en times tur over sjøen var vi i Broadick, det største tettstedet på øyen. Her tuslet vi rundt i et par timer. Vi gikk innom ”Chocolate shop” hvor de solgte sin hjemmelagde sjokolade. Sjokoladen var fantastisk, særlig ”Kitty” – melkesjokolade fylt med peanøttsmør og syltetøy. Nam!


Deretter kjørte vi til øyens Whisky Distillery. Sophie, Elke og jeg fant ut at vi heller hadde lyst til å gå en liten tur opp i høyden, ettersom det var en hike like ved destilleriet. Det var super utsikt over dalen derfra og fin natur rundt oss.






Da resten av folket var ferdig med sin omvisning drog vi til Lochranza Youth Hostel. Vi gikk til Lochranza Castle som lå ikke så lang unna. Fra kaien litt lengre ut prøvde vi å få øye på seler, uten hell. På kvelden spiste vi igjen Hojjat sin vidunderlige Chilli Con Carne, og sosialiserte.

Søndag morgen var det som vanlig tidlig opp for å få mest mulig ut av dagen. Etter frokost så jeg 6 hjort ved hjørnet av hagen til hostellet. Veldig fine!

Dagens første plan var å finne ”Machrie Moor stone circles”. Etter en god kjøretur fant vi området og hiket innover en traktorvei forbi sau på sau på sau inntil vi så noen lave steiner i en sirkel. Dette var graven til en ”important person” fra tidligere tider. Hele ”moorland” er fylt med spor av tidligere tider med sine steinformajoner. Den mest interessante steinformasjonen var sirkelen av 3 ”upright red sandstone pillars”, den høyeste ruver 18 feet over bakken.





Etter denne hiken fortsatte vi kjøreturen rundt øyen og endte opp Broadick igjen.

Denne gang hadde vi tilstrekkelig med tid her til å gå og se på Broadick Castle. Ferden gikk over sandstranden og inn i den fine hagen til slottet, med store blomstrende rhododendron.


 






Så gikk turen over sjøen igjen og tilbake til Glasgow. Nok en fin tur til et vakkert sted i Skotland!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar